tisdag 3 november 2009

Onsdag den 4 nov

onsdag 4
På lördagkväll när vi satt på Popeye och åt middag så kom det massor av barn och vuxna som var halowenutklädda, från svenska skolan här i närheten.
På söndagmorgonen så kom Kent till oss och bjöd oss på en resa till Khao Lak på fastlandet.
Det är ungefär en 12-13 mil enkelväg och det tackar man ju inte nej till.
Khao Lak är en av dom platser som drabbades hårdast av sunamin 2004. Och det kan man förstå när man ser på landskapet runt omkring.
Kent är en av dom som håller i Indahjälpen här nere.
Det är en väldigt liten organisation och det är då Kent och en som heter Ingrid som håller i trådarna.
Dom hjälper te.x barn på skolor och barnhem med kläder och hygienartiklar,dessutom har dom några fadderbarn som dom hjälper.

Till lunch den dagen så åt vi en god fisk som heter Barakuda med stemedrice.
Måndag blev en sån där fin dag som man önskar, inte ett moln på himlen alldeles lugnt på havet med mycket bad fram till kl. 1700 då kom regnet igen och åskan.
Det är ganska vanligt att det är så, i okt är det femton regndagar och i nov. skall det vara bara fem regndagar enligt statistik.
Efter ca: två timmar så hade det slutat.
Ikväll så har vi firat någonting som heter LOI KRATHONG. Det här är en av dom skojigaste och mest lättillgängliga högtider som firas av stora folkmassor på stränderna. Man samlas på Phukets stränder under fullmånen för att fira vattnets vaktande ande, tänd ett ljus och lite rökelse, placera dem på en båt av bananblad och skicka iväg den på vattnet. Det gjorde vi.

Våra extra dubbelsäng är fortfarande ledig,skynda att boka.
Det är bara att beställa en flygstol

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar